© Anjes Gesink (2018)

 

Als zelfstandig architectuurhistoricus verken ik het vakgebied van architectuur en stedenbouw. Mijn onderzoeksveld reikt van waarderingsrapporten van individuele gebouwen tot stedelijke gebieden vanuit een cultuurhistorische invalshoek.

Naast het architectuurhistorisch onderzoek (redengevende omschrijvingen, waardenstellingen en advieswerk, voor o.a. Gemeente Rotterdam, Gemeente Leeuwarden, Gemeente Waddinxveen, Wijnand Galema architectuurhistoricus) houd ik mij bezig met naoorlogs erfgoed als bestuurslid van de erfgoedorganisaties Docomomo en binnen de werkgroep Platform Wederopbouw Rotterdam, geef ik cursussen architectuurgeschiedenis aan de Volksuniversiteit, houd op aanvraag rondleidingen en lezingen en schrijf over architectuur en erfgoed, o.a. voor het Platform Wederopbouw.

Sinds 2017 heb ik mij aangesloten bij de co-workerspace Rotterdam Collectief aan het Stadhuisplein. Sinds 2019 zit ik in het bestuur van deze stichting.

Mijn studie architectuurgeschiedenis heb ik aan de Rijksuniversiteit Groningen en Universiteit Gent volbracht. Ik werd bij mijn scriptie begeleid door zowel de faculteiten Letteren & Wijsbegeerte als Ingenieurswetenschappen. Sinds mijn afstuderen in 2012 ben ik werkzaam in de culturele sector; onder andere in een museale context bij AmuseeVous, als productiemedewerker bij de architectuurcentra ARCAM en AIR en als medewerker bij een architectenbureau.